05.12.22 – Συνάντηση Γιάννη Καλλιάνου με την Πρόεδρο του Γεωλογικού τμήματος, Καθηγήτρια κ. Αντωναράκου

Οι καθημερινές υποχρεώσεις είναι πολλαπλές και εξαιρετικά σοβαρές. Παρά ταύτα, σήμερα είχα τη χαρά να βρεθώ στο Γεωλογικό Τμήμα του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και να συνεργαστώ με την Πρόεδρο του τμήματος, Καθηγήτρια κ. Αντωναράκου, με σκοπό τη διαμόρφωση των επόμενων σταδίων της Διδακτορικής μου διατριβής.


Το θέμα της αφορά την κλιματική κρίση, τις φυσικές καταστροφές που προκαλούνται από αυτήν, τη φυσιογνωμία των περιοχών που αντιμετωπίζουν μεγαλύτερους κινδύνους τέτοιας μορφής, τις δυνατότητες πρόγνωσης ακραίων καιρικών φαινομένων ώστε να βοηθηθεί η λήψη μέτρων αντιμετώπισης των συνεπειών τους.


Ο τόπος όπου θα επικεντρωθεί η έρευνά μου είναι οι περιοχές που βρίσκονται στους πρόποδες του Υμηττού, ιδίως ο Νότιος Τομέας Αθηνών.


Το ταξίδι στη γνώση δεν σταματά ποτέ, όπως έχω δηλώσει ξανά. Χαίρομαι ιδιαίτερα διότι ο κόπος που θα καταβάλω, οι γνώσεις που θα αποκομίσω και τα επιστημονικά συμπεράσματα στα οποία θα καταλήξω μπορεί να συμβάλλουν στην καλύτερη ενημέρωση και προστασία των συμπολιτών μου αναφορικά με τα ακραία καιρικά φαινόμενα και τις συνέπειές τους.

Με εκτίμηση, 

Γιάννης Καλλιάνος